DE TECHNIEK

HET BESTE UIT TWEE WERELDEN
 
UNIEK EN INNOVATIEF

PIXASOLAR combineert het beste uit twee werelden: de meest kwalitatieve en duurzame zonnecellen met de beste, meest geavanceerde digitale druktechnologie. 

KERAMISCHE INKJET PRINT

meest geavanceerde, duurzame druktechnologie

ULTRAHELDER GLAS

minimale reflectie, maximale lichttransmissie

HIGH-END ZONNECELLEN

stabiel, gegarandeerd hoog rendement

SLIM MONTAGESYSTEEM 

snelle, professionele en efficiënte montage

DE ZONNECELLEN
NON-PERC

Wij kiezen vandaag om esthetische en praktische redenen resoluut voor non-PERC zonnecellen. Hun quasi effenzwart oppervlak verbetert het kleurcontrast en de uniformiteit van de keramische inkjet print.

 

PERC cellen vertonen in de eerste jaren na ingebruikname vaak een vermogensvermindering van 8-10% kunnen hebben. Non-PERC cellen blijven hun vermogen op termijn beter behouden.   

MONOKRISTALLIJN

We werken steeds met mono-kristallijne cellen met hoge prestaties en een lagere snelheid van lichtgeïnduceerde afbraak (LID). De lage celtemperatuurcoëfficiënt zorgt voor hogere prestaties bij hoge temperaturen.

 

Mutlicrystalline cellen presteren op termijn minder en kunnen na enkele jaren microscheuren vertonen door cyclische spanning en thermische uitzetting.

BYPASS-DIODES

We streven ernaar om elke oppervlakte zo efficiënt mogelijk te bedekken. Door in ons ontwerp gebruik te maken van een slim circuitontwerp met bypass-dioden kunnen we de schaduwwerking beperken.

 

De synergie tussen ons ervaren team van techniekers en designers zorgt dat we de opbrengst op elk project kunnen maximaliseren rekening houdend met de omgevingsfactoren.

 
HET DESIGN
KERAMISCHE INKJET PRINT

PIXASOLAR maakt gebruik van de meest geavanceerde digitale druktechnologie met hoge druknauwkeurigheid en flexibiliteit naar maatvoering. De techniek maakt het mogelijk om full-color hoge resolutie afbeeldingen in de zonnepanelen verwerken. Het gebruik van keramische inkjetprinting stelt ons in staat om probleemloos texturen als hout, baksteen, marmer, e.a. te simuleren. Projecten kunnen zo volledig op maat en naar eigen design worden ontworpen.

De keramische inkt wordt aan de binnenzijde van het voorglas geprint en via de nieuwste techniek duurzaam gehard. De print is ingesloten in het glaspakket waardoor deze extra beschermd is tijdens transport en installatie alsook gevrijwaard blijft van beschadiging door gure weersinvloeden of door latere behandeling of reiniging van het glas. De inkjet printing achter het glas is uiterst kleurvast, gemakkelijker te reinigen en extreem duurzaam. 

KLEUR KARAKTERISTIEKEN

Keramische printing combineert in tegenstelling to de traditionele CMYK-methode 6 kleuren in plaats van 4. Deze cutting edge printtechniek resulteert in een scherpere, meer levendige en accuratere print met een beter contrast en extra zuivere grijswaarden. Kortom, keramische inkjet zorgt ervoor dat elk beeld uiterst realiteitsgetrouw mogelijk wordt weergegeven.  

FORMATEN EN VORMEN

De PIXASOLAR panelen zijn verkrijgbaar in diverse standaardmaten. Daarnaast is er een mogelijkheid om zowel zonnepanelen als dummies op speciale maten te maken. De standaard productserie kent een breedte en lengte in veelvoud van 30cm, afgestemd op de gangbare maatvoering in de bouw. Zodoende kan het aantal dummy panelen worden geminimaliseerd en kan de maximale geveloppervlakte worden benut, zowel bij renovatie- als nieuwbouwprojecten.

 
 
HET GLAS
ULTRAHELDER, MAT OF GLANZEND

PIXASOLAR gebruikt ultrahelder glas om de authentieke kleurweergave en het natuurlijke karakter van de inkjet print te bevorderen. De lichttransmissie van ultrahelder glas ligt bovendien heel wat hoger is dan die van andere glassoorten. Dit maakt dat bij PIXASOLAR meer zonnestraling kan worden overgebracht naar de energietoevoer. In functie van het ontwerp kan voor matte of glanzende afwerking worden gekozen. Mat glas vermindert de verblinding en vormt een nog grotere weerstand tegen krassen en vlekken. Afhankelijk van het ontwerp bevordert mat glas de realiteitsgetrouwheid van de print.

DE MONTAGE
GEPATENTEERD ISOLATIESYSTEEM

Het Isotherm MURO gevelsysteem zorgt ervoor dat de PIXASOLAR zonnemodules snel, correct en efficiënt worden geïnstalleerd. Isotherm MURO creëert een doorlopend isolatieschild, vrij van koudebruggen. Afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde is het systeem verkrijgbaar in diktes van 60 mm tot 160 mm (met een overeenkomstige RD-waarde van 2,72 m2 k/W tot 7,27 m2 k/W).

De geïntegreerde metalen lat in combinatie met de MURO profielen zorgen voor een perfecte uitlijning van de constructie. Bovendien creëert het isolatiesysteem direct de vereiste ventilatielaag tussen het isolatiepakket en de zonnepanelen. Dit zorgt ervoor dat de bekabeling professioneel kan worden aangesloten en dat het rendement van de zonnepanelen maximaal wordt gegarandeerd.

ESTHETISCHE BEVESTIGING

PIXASOLAR kent een uitgebreide selectie van klangen met verschillende vormen, en kleuren. Zodoende kunnen de zonnepanelen in functie van de toepassing steeds esthetisch gemonteerd worden.

 
VEELGESTELDE VRAGEN
 

Mooi systeem maar is dit wel betaalbaar?

In tegenstelling tot wat hun look doet vermoeden zijn PIXASOLAR zonnepanelen niet duur. Wanneer men de afwerking van een dak of gevel met een aparte zonne-installatie rekent dan komt men duurder uit. 

MEER WETEN?

Neem contact met ons op:

+32 13 35 85 00
PIXASOLAR  
AESTHETIC  SOLAR  PANELS

Cooperio Group

Langvoort 53

2430 Laakdal

Belgium

 

LOCATIE

Langvoort 53

2430 Laakdal

info@cooperio.be

+32 13 35 85 00

INTERNATIONAAL

Benelux

Duitsland

Polen   

NL / FR

DE

PL

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

VOLG ONS

        Facebook

        Instagram

 

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

PARTNERS

 

Cooperio Group

Tejas Borja

Modularr

PIXASOLAR

Over ons  I   Persruimte  I   Downloads   I   Contact